Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sute de sportivi vor lupta în centrul Orheiului! Vezi detalii

© Sputnik / OsmatescoOleg Sclifos
Oleg Sclifos - Sputnik Moldova
Abonare
Federația de Luptă Națională Voievod va desfășura Campionatul Cultural-Sportiv 2019, sâmbătă, 11 mai, în centrul orașului Orhei. Evenimentul este unul dintre cele mai mari din domeniul artelor marțiale și va opune față în față peste 300 de sportivi din 8 țări europene și asiatice.
Sute de sportivi vor lupta în centrul Orheiului! Vezi detalii

Oleg Sclifos, administratorul și antrenorul principal al Clubului Maximus Orhei, invitatul emisiunii Sputnik Matinal, a declarat că sâmbătă Orheiul se va transforma într-un "câmp de luptă" dintre sportivi profesioniști, copii, juniori. Performerii vor concura în mai multe categorii de greutatela la lupta Voievod, cât și la sol.

"Competiția este desfășurată pentru a șaptea oară consecutiv și în premieră în afara Capitalei. Am ales Orheiul ca loc de desfășurare pentru că în primul rând vrem să promovăm artele marțiale în regiuni, în raionale țării. În plus, Maximus Orhei este un club mare. A contat și infrastructura orașului care poate găzdui o asemenea competiție", a declarat antrenorul. 

La evenimentul sportiv au confirmat participarea sportivi din Turcia, România, Cipru, Belarus. În premieră la concurs se va prezenta și un sportiv din Italia. 

"Campionatul European va include și un șir de seminare, va avea parte de o festivitate de deschidere spectaculoasă iar invitații vor avea posibilitatea în ultima zi să viziteze mai multe locuri istorice și culturale din țară. Este un campionat care va promova tot ce este mai frumos în Republica Moldova, nu doar artele marțiale dar și cultura, obiceiurile", a coinchis oficialul.

Deschiderea oficială a Campionatul Cultural - Sportiv Voievod 2019 va fi la ora 11:00, sâmbătă, 11 mai, în zona stadionului orășenesc.     

Fluxul de știri
0