Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Olanda – un nou mesaj agresiv către România, chiar la Summit-ul de la Sibiu!

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În mod ciudat, tot ieri Iohannis a vorbit de ”politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România”.

BUCUREȘTI, 10 mai - Sputnik, Evan Răutu. Premierul olandez Mark Rutte a dat un răspuns dur ieri, la summitul UE de la Sibiu, în legătură cu admiterea României în spaţiul Schengen.

”Când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept, democraţiei”, a spus Mark Rutte, completând ”Nu mergeţi în direcţia corectă în acest moment”.

Declarația, consemnată de News.ro, confirmă atât boicotul jignitor al Olandei, cât și ineficiența demersurilor lui Klaus Iohannis în privința Schengen.

”Am pus de nenumărate ori în discuţie chestiunea integrării în Spaţiul Schengen şi voi discuta şi în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect”, a declarat joi Iohannis.

Pe de altă parte, în mod ciudat, Iohannis a vorbit de ”politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România”.

”Pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV”, a declarat Iohannis.

Fluxul de știri
0