Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de mii de oameni au participat la Chișinău la Marșul Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня Победы в Кишиневе
Празднование Дня Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Victoriei a fost marcată la Chișinău printr-un Marș al Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor”. Coloana s-a întins pe câțiva kilometri, iar la eveniment au participat zeci de mii de oameni: veterani, tineri și copii.

CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. la Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor” au participat câteva mii de cetățeni, copii și maturi. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău de Ziua Victoriei, când sunt marcați 74 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, când Germania fascistă a capitulat necondiționat în fața forțelor aliate.

Празднование Дня Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Marșul Victoriei și ”Regimentul Nemuritor” au început la Chișinău

Marșul s-a încheiat la Complexul Memorial ”Eternitate”, cu depuneri de flori. În coloana care a mărșăluit pe mai multe străzi din Capitală a fost prezent și președintele țării, Igor Dodon.

Șeful statului s-a arătat impresionat de numărul impunător de oameni care au participat la acest marș.

”Aceasta înseamnă că cetățenii Republicii Moldova, în pofida unor încercări de a da uitării tot ce ține de Marele Război pentru Apărarea Patriei, percep această zi ca Ziua Victoriei”, a spus președintele.

Igor Dodon pentru Sputnik: Ziua Victoriei este foarte importantă pentru Moldova>>>

Dodon a precizat că a participat la evenimentul de astăzi în calitate de cetățean al Republicii Moldova. Șeful statului a salutat faptul că la acest marș au participat, alături de părinții lor, mulți tineri și copii.

”Cred că pentru fiecare cetățean indiferent de preferințele ideologice, 9 mai este Ziua Victoriei. Este o sărbătoare a tuturor. Sunt bucuros că la acest marș au participat mulți tineri și copii, aceasta înseamnă că generația viitoare nu va uita de lecțiile istoriei”, a menționat președintele țării.

Igor Dodon susține că sărbătoarea Victoriei trebuie să fie o sărbătoare a tuturor cetățenilor, și nu o sărbătoare ideologică.  

Manifestările dedicate Zilei Victoriei vor continua pe parcursul întregii zile și se vor încheia cu un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.

Fluxul de știri
0