Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 2020, Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al UNICEF

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЮНИСЕФ
ЮНИСЕФ - Sputnik Moldova
Abonare
De anul viitor, Republica Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al în Fondului pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF).

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2020, Republica Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al UNICEF. Decizia a fost luată, prin aclamație, la ședința Consiliului Economic și Social al ONU.

Бездомный ребенок - Sputnik Moldova
Cerșetoria în rândul copiilor: Cine încurajează fenomenul

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, participarea la reuniunile acestei importante structuri a ONU va fi asigurată de către Reprezentanță Permanentă a Republicii Moldova pe lângă ONU de la New York.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a fost creat de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1946. În 1953, numele său a fost prescurtat în Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite, dar este mai cunoscut sub acronimul său popular UNICEF.

Cu sediul în New York, UNICEF oferă asistență umanitară și pentru dezvoltarea copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare. Agenție fondată prin voluntariat, UNICEF supraviețuiește prin fonduri guvernamentale și donații private.

Fluxul de știri
0