Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, decorat în Belarus

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 7 mai, renumitul naist moldovean Constantin Moscovici a fost decorat cu una dintre cele mai înalte distincții din Belarus – medalia Francisco Skorina.
Renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, decorat în Belarus

Decretul cu privire la decernarea medaliei Francisco Skorina a fost semnat pe 18 octombrie de către președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, în contextul dezvoltării relaţiilor culturale între Minsk şi Chişinău.

Distincția i-a fost acordată cunoscutului naist pentru implicare semnificativă în consolidarea și dezvoltarea relațiilor culturale belaruse-moldovenești.

"Am avut niște emoții deosebite. Este foarte plăcut atunci când ești apreciat și peste hotarele țării. În special, Belarusul este o țară cu care mă leagă nu doar o relație de prietenie, dar și proiecte foarte frumoase", a subliniat Constantin Moscovici într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova.

© Photo : Constantin MoscoviciMedalia Francisco Skorina
Renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, decorat în Belarus - Sputnik Moldova
Medalia Francisco Skorina

Mai mult decât atât, pe 29 mai, la Palatul Republicii din Minsk, celebrul naist va susține un concert solo alături de orchestra prezidențială a Republicii Belarus. Sala va găzdui în jur de 3500 de persoane, iar toate biletele au fost deja procurate.

Din anul 1999, Constantin Moscovici este invitatul de onoare al concursului "Şlagărul de Aur", care se desfăşoară în Belarus și reprezentantul oficial al Festivalului Internațional "Slaveanskii Bazar" în Republica Moldova și România.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0