Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit un mare compozitor rus, autorul muzicii pentru filme sovietice de referință

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСвеча
Свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Compozitorul Evgheni Krîlatov a murit la vârsta de 85 de ani din cauza unei pneumonii bilaterale.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Evgheni Krîlatov, Artist al Poporului din Rusia, autor al unor cântece cunoscute precum „Прекрасное далеко”, „Крылатые качели” și „Три белых коня”, a decedat la vârsta de 85 de ani din cauza unei pneumonii bilaterale.

Кинорежиссер Георгий Данелия - Sputnik Moldova
Rusia
A murit un mare regizor, autorul celor mai cunoscute filme din perioada sovietică

„A decedat astăzi, la ora 06.30 dimineața, avea pneumonie bilaterală”, a spus Maria Krîlatova, fiica muzicianului.

Locul și data înmormântării vor fi anunțate mai târziu.

Krîlatov s-a născut pe 23 februarie 1934 în orașul Lîsiva, regiunea Perm. În anul 1959 a absolvit Conservatorul din Moscova unde a studiat concomitent la două facultăți: compoziție și pian.

A creat muzică de cele mai diferite genuri: simfonie de cameră, muzică de estradă, muzică pentru teatru dramatic, radio și televiziune, dar cea mai fructuoasă a fost activitatea sa componistică în cinematografie și în filmele de animație. A scris muzică pentru mai bine de 160 de filme, printre care  „Nu vă despărțiți de cei dragi” („С любимыми не расставайтесь”), „Aventurile lui Electronic” („Приключения Электроника”), „Oaspete din viitor" („Гостья из будущего”), precum și filmele de animație „Umka” („Умка”), „Moș Crăciun și vara” („Дед Мороз и лето”), trilogia „Prostokvașino” („Простоквашино”).

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0