Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nu există înțelegeri clare deocamdată: Peskov despre întrevederea Putin-Trump

© AFP 2024 / Joel SagetA picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex
A picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mult decât atât, sursa precizează că până în prezent nu au fost purtate discuții cu privire la următoarea rundă de discuții tête-à-tête.

CHIȘINĂU, 7 mai  - Sputnik. Moscova și Washingtonul conștientizează necesitatea continuării dialogului la diverse niveluri, însă nu există înțelegeri clare privind întrevederea liderilor Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, le-a comunicat jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

„Nu, până în prezent nu au fost purtate niciun fel de discuții privind următoarea întrevedere. Există o conștientizare reciprocă a raționalității dialogului la diverse niveluri, însă la ora actuală nu există vreo înțelegere mai mult sau mai puțin clară”, le-a comunicat marți Dmitri Peskov jurnaliștilor.

John Bolton, Mike Pompeo și Donald Trump - Sputnik Moldova
După o discuție cu Putin, Trump contrazice declarațiile lui Bolton și Pompeo pe Venezuela

Astfel, acesta a răspuns la întrebarea dacă întâlnirea din 14 mai de la Soci dintre ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, poate fi considerată drept una de pregătire înainte de întrevederea dintre Putin și Trump și dacă se preconizează astfel de discuții în timpul apropiat.

Summitul liderilor Rusiei și SUA a avut loc pe 16 iulie 2018 la Helsinki (Finlanda).

Necesitatea unei întrevederi dintre Vladimir Putin și Donald Trump ”s-a copt” demult, a declarat pentru RIA Novosti Serghei Kisliak, diplomat și senator rus care a participat la masa rotundă privind securitatea Arcticii, desfășurată în capitala finlandeză.

„Demult este timpul (pentru întâlnire). Problema însă nu ține de noi, ci de colegii noștri americani. Situația politică internă din țara lor împiedică revenirea la normalitate a relațiilor noastre”, a menționat interlocutorul.  

Potrivit acestuia, prin normalitate se are în vedere și dialogul liderilor pe chestiuni substanțiale, în cadrul unui dialog direct. Americanii nu sunt gata pentru aceasta din cauza disensiunilor interne.

„Vom vedea, poate că, atunci când vor găsi un consens în interiorul țării privind problemele de politică internă, ei vor fi gata să discute cu noi”, a conchis Kisliak.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0