Potrivit lui Valeriu Drăgălin, tinerii din Moldova au nevoie, în primul rând, de susținere din partea statului. Adesea, organizațiile neguvernamentale care reprezintă interesele tinerii generații întâmpină dificultăți de comunicare și promovare a unor programe sau proiecte de legi.
Valeriu Drăgălin a mai adăugat că numărul tinerilor fără ocupație este în creștere chiar dacă autoritățile și-au propus să micșoreze această cifră. De multe ori solicitările CNTM foarte greu ajung să fie discutate în cabinetele miniștrilor sau comisiilor parlamentare. În multe țări există o agenție națională a tinerilor care promovează interesele acestei categorii, însă în Moldova deocamdată lipsește o asemenea instituție.
Președintele CNTM susține că, în baza unui sondaj realizat în rândul membrilor organizațiilor de tineret, peste 94% își doresc sau s-au gândit vreodată să plece peste hotare temporar sau definitiv.
"Tinerii au nevoie de resurse, de oportunități, de politici care să răspundă la necesitățile lor, de susținere la nivel de lansare a unei afaceri, de salarii decente și de infrastructură. De aceea, mulți dintre ei tind să plece peste hotare", a spus președintele CNTM.
În data de 18 februarie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a împlinit 20 de ani de activitate. Principala sarcină a organizației este promovarea mai multor proiecte care să susțină tinerii în mai multe domenii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș