Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce trebuie să faci ca pomana ta să fie primită: Îndemnul preoților pentru creștini

© Facebook / Nicolae CiobanuNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Părintele Nicolae Ciobanu a relatat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", ce trebuie să faci ca pomana ta să fie primită. De Paștele Blajinilor creștinii ortodocși se roagă pentru cei răposați și împart pomene.
Îndemnul preoților pentru creștini: Iată ce trebuie să faci ca să fie primită pomana ta

Николай Мирликийский. Фреска Ферапонтова монастыря - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna mai
Preotul Nicolae Ciobanu a declarat în studioul Sputnik Moldova că cea mai primită pomană este să îngrijiți și să-i ajutați pe oamenii neputincioși, bolnavi și uitați. Darurile care se pun pe morminte, iar apoi se împart între rude și prieteni seamănă mai mult la un gest de laudă.

Adesea săracii nu sunt doar cei care stau la ușa Bisericii, ci și bolnavii de prin spitale, vecinii noștri care trebuie cercetați, toți cei aflați în diferite suferințe și neajunsuri. Astfel, cea mai bună pomană este să identificați oameni neputincioși din preajma voastră fie niște bătrâni care au pensie mizeră și nu le ajunge pentru medicamente, fie o familie cu mulți copii, oameni cu dizabilități sau orfani care nu pot face față cerințelor de astăzi.

"Sunt mulți oameni nevoiași care nu au nici măcar o bucată de cozonac sau niște ouă roșii pe masă. Ei așteaptă și se bucură atunci când cineva le oferă măcar cât de puțin. După ce faceți aceste fapte bune veți avea niște emoții de nedescris, iar sufletul vi e va umple cu bucurie", a spus părintele.

Totodată, părintele Nicolae Ciobanu susține că toate aceste lucruri trebuie făcute cu inima deschisă și în nici într-un caz oamenii nu trebuie să se laude că au făcut o faptă bună în cinstea celor adormiți.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0