Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri: Membrii echipajului, despre tragedia produsă pe aeroportul Șeremetievo - Video

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaСитуация в аэропорту Шереметьево
Ситуация в аэропорту Шереметьево - Sputnik Moldova
Abonare
Căpitanul navei Suhoi Superjet 100 și o stewardesă care au supraviețuit în urma accidentului aviatic, produs pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, au povestit cum s-a întâmplat totul.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Denise Evdokimov și Tatiana Kasatkina au declarat în cadrul unei emisiuni realizate la ”Rossia - 24” că avionul s-a prăbușit din cauza că nava a fost lovită de fulger.

"În acest moment s-a auzit o pocnitură, și ceva asemănător cu un bliț, asemănător cu un scurt circuit. Totul s-a întâmplat foarte repede”, a declarat stewardesa.

Ситуация в аэропорту Шереметьево - Sputnik Moldova
Rusia
Secunde până la tragedie: Video din interiorul avionului care a ars pe Șeremetievo

Potrivit ei, evacuarea a demarat imediatu după ce avionul s-a oprit.

Căpitanul navei Denis Evdokimov a declarat că din cauza fulgerului a ieșit din funcțiune comunicațiile radio, iar piloții au trebuit să transfere direct aeronava în modul de comandă de urgență.

"Am reușit să spunem câteva cuvinte, după care a dispăru și a fost necesară reconectarea", a adăugat Evdokimov.

Catastrofa în care a fost implicat un avion de pasageri de model Suhoi Superjet 100 de pe cursa Moscova - Murmansk s-a produs în seara zilei de duminică.

La doar 28 minute după decolare nava a fost nevoită să aterizeze de urgență. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, avionul a aterizat dintr-a doua încercare. Însă la aterizare, din cauza aterizării forțate și a defecțiunilor, motoarele au luat foc, ulterior flăcările s-au extins în coada avionului.

La bordul navei se aflau 78 de persoane, 41 dintre care și-au pierdut viața.

Fluxul de știri
0