Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Faceți asta de cinci ori pe an și veți arăta tineri la bătrânețe

© Sputnik / Vitaliy Arutjunov / Accesați arhiva multimediaМолодые люди во время прогулки, Армянская ССР. 1969 год
Молодые люди во время прогулки, Армянская ССР. 1969 год - Sputnik Moldova
Abonare
Bătrânețea este inevitabilă. Nu putem scăpa de ea, însă o putem amâna, pentru mai mult timp. Iar în acest scop, nu este necesar să investim bani în proceduri cosmetologice sau operații estetice. Există o metodă simplă și accesibilă tuturor, care prelungește tinerețea. Iată în ce constă secretul!

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik, Maria Dimineț. Oamenii care donează sânge de cinci ori pe an arată mai tineri cu două decenii, decât vârsta biologică. Este concluzia Polinei Turta, donator de sânge emerit și președintele Asociației Donatorilor de Sânge din Moldova.

Alexandra Raețchi - Sputnik Moldova
Profesii de perspectivă în Moldova: Cât de solicitate sunt de către tineri

”Donarea constantă reînnoiește sângele. Datorită acestei proceduri, sângele nu se îngroașă și circulă ușor prin vene. Omul care donează sânge cu regularitate întinerește. Mie toți îmi spun că am, cel mult, 45 de ani. În realitate, sunt cu mult mai învârstă”, a mărturisit Polina Turta.

Donatorii de sânge arată mai tineri deoarece sunt sănătoși. Sângele este prelevat doar de la persoane care nu au maladii sau infecții. Înainte de fiecare donare, donatorii fac gratuit investigații medicale. Ca urmare, află imediat dacă au probleme de sănătate și le tratează la timp. În plus, ei trebuie să ducă un mod de viață sănătos.

”În alte circumstanțe, că să faci un control medical, trebuie să umbli la medici vreo două săptămâni. Însă dacă vrei să donezi

Svetlana Cociorvă - Sputnik Moldova
Cele mai atractive specialități pentru tineri în domeniul agroindustrial
sânge, toate analizele medicale sunt efectuate imediat. Medicii verifică tensiunea arterială, nivelul de zahar în sânge, verifică dacă în sânge nu sunt infecții. Cei care nu donează sânge, rareori, merg să facă examene medicale profilactice. Din această cauză, mulți oameni se pomenesc deja bolnavi”, a explicat Polina Turta.

Donarea de sânge îmbunătățește și starea spirituală a omului. Un donator de sânge salvează trei vieți, iar acest bine necondiționat declanșează multe emoții pozitive.  

”În suflet te simți foarte bine. Un donator știe că sângele lui va salva vieți omenești și asta îi provoacă o stare de bine. Este plăcut să ajuți un om, care are nevoie de sânge. Încă din primele secunde, de la transfuzarea sângelui, bolnavul începe să-și revină”, a relatat Polina Turta.

Zilnic, cel puțin 100 de bolnavi din Republica Moldova au nevoie de sânge.

Fluxul de știri
0