Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii despre noile permise de conducere ce vor fi introduse în acest an în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Interne propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1, cu excluderea din acest document a câmpului de date nr. 14 ”Grupa sangvină”.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Începând cu acest an, în Republica Moldova vor fi perfectate modele noi ale permiselor de conducere. Ministerul Afacerilor Interne propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1, cu excluderea din acest document a câmpului de date nr. 14 ”Grupa sangvină” și rezervarea a două spații: 13 și 14 pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Peste 19 mii de șoferi vor trebui să-și schimbe în 2019 permisul de conducere - detalii

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus spre dezbateri publice. Potrivit proiectului MAI, Agenția Servicii Publice va asigura implementarea permisului de conducere de generația DL2019 și a permisului de conducere provizoriu de tip nou (2019), conform termenilor stabiliți.

”Hotărârea va intra în vigoare din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a permisului de conducere de model 2019, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2020”, se menționează în document.

De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere>>>

Documentul urmează să fie aprobat la una din ședințele Guvernului Republicii Moldova. 

Implementarea prevederilor proiectului nu va necesita cheltuieli financiare din bugetul de stat sau din contul altor instituţii. Autorii proiectului nu precizează dacă aceste modificări vor influența și tariful de perfectare a permisului de conducere.

Noile permise de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor arăta astfel:

© Photo : PARTICIPPermis de conducere de model 2019
Detalii despre noile permise de conducere ce vor fi introduse în acest an în Moldova  - Sputnik Moldova
Permis de conducere de model 2019

Iar cel provizoriu așa:

© Photo : PARTICIPPermis de conducere provizoriu de model 2019
Detalii despre noile permise de conducere ce vor fi introduse în acest an în Moldova  - Sputnik Moldova
Permis de conducere provizoriu de model 2019

Potrivit autorilor, acest proiect a fost elaborat în baza Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere. Directiva are drept scop introducerea unui nou tip de permise de conducere pe teritoriul UE în vederea asigurării unei mai mari libertăți de mișcare pentru șoferii din UE, consolidând siguranța rutieră și contribuind la reducerea fraudei.

Fluxul de știri
0