Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 iulie, se schimbă procedura de achitare a concediilor de boală

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 1 iulie, CNAS va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Conform modificărilor operate în legislaţia națională, începând cu 1 iulie 2019, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
În spitalele din Moldova mai bine să mergi sănătos și cu buzunarele pline cu bani

În acest context, la CNAS a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a găsi o soluţie pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Prestatorii de servicii de plată şi-au expus părerea referitor la posibilităţile de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, ţinând cont de particularităţile activităţii băncilor.

Directorul general al CNAS, Valentina Buliga, şi-a exprimat speranţa că discuţia avută va ajuta instituţia pe care o conduce să găsească o formulă potrivită cum să achite beneficiarilor indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă.

Fluxul de știri
0