Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apelul ANSA de Blajini: Nu mâncați pe morminte

© SputnikЛюди в поминальные дни на кладбище "Святого Лазаря"
Люди в поминальные дни на кладбище Святого Лазаря - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ajun de Paștele Blajinilor, ANSA atenționează asupra evitării consumului de produse alimentare cu risc sporit de alterare.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Mesele de Paște trebuie sa fie echilibrate. Belșug nu înseamnă multe alimente. Trebuie să se țină cont de cantitatea și sortimentul produselor alimentare consumate, nu toate odată și nu în cantități enorme, spun specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Transport gratuit de Paştele Blajinilor, până la Cimitirul ”Sf. Lazăr”

În timpul meselor de Paștele Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă evitarea consumului de produse alimentare perisabile: salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie, în spațiile deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare.

”Expunerea produselor menționate temperaturilor ridicate și altor factori externi pot provoca dezvoltarea microorganismelor inclusiv patogene și toxinele acestora și conduc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare”, avertizează specialiștii ANSA.

Aceștia recomandă ca mesele de pomenire să fie organizate în încăperi specializate sau în alte locuri special amenajate și autorizate sanitar-veterinar, respectându-se toate normele sanitaro-igienice.

Fluxul de știri
0