Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou comandant suprem al forțelor NATO în Europa: Un general american în locul altuia

© AFP 2024 / PETRAS MALUKASComandantul suprem al forțelor NATO în Europa, generalul Tod D. Wolters
Comandantul suprem al forțelor NATO în Europa, generalul Tod D. Wolters - Sputnik Moldova
Abonare
Noul comandant suprem a preluat conducerea în cadrul festivității care a avut loc la Mons (Belgia).

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Ceremonia de transmitere a împuternicirilor noului comandant suprem al forțelor NATO Tod Wolters, general al forțelor militare aeriene ale SUA, care a preluat această funcție de la Curtis Scaparrotti, a avut loc vineri la statul major al forțelor aliate ale NATO în orașul Mons din Belgia.

Саммит НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova
Politică
Gafa lui Stoltenberg: A dat în vileag teama cea mai mare a NATO

La ceremonia de transmitere a împuternicirilor noului comandant suprem al forțelor aliate ale NATO a participat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Încă pe la mijlocul lunii martie NATO a anunțat numirea în curând a comandantului forțelor aeriene americane în Europa și Asia, generalul Tod Wolters, în funcția de nou comandant suprem al forțelor NATO. În calitatea sa anterioară de comandant al forțelor aeriene NATO, Wolters era responsabil inclusiv de apărarea aeriană a țărilor-membre.

Scaparrotti și-a preluat atribuțiile în mai 2016. Săptămâna trecută a purtat ultima convorbire telefonică în această calitate cu șeful statului major al FM ale FR, generalul de armată Valeri Gherasimov.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0