Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Val de aer polar în toată Europa: Vin iarăși înghețurile

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaПоследствия ледяного дождя в Краснодаре
Последствия ледяного дождя в Краснодаре - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un fenomen meteo foarte rar va pune stăpânire pe Europa în acest weekend – Temperaturile vor coborî brusc și vor fi apropiate de pragul de îngheț.

CHIȘINĂU, 3 mai - Sputnik. Deși suntem deja în luna mai, se pare că vom mai avea parte de frig și chiar de înghețuri. O masă de aer polar a pătruns în Europa și va pune stăpânire pe regiuni extinse ale Bătrânului Continent în acest weekend.

Temperaturile vor scădea semnificativ și brusc, iar valul de aer polar va ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii, anunță Severe-weather.eu, citat de digi24.ro.

Astfel, în perioada 3 – 7 mai, temperaturile în Europa vor coborî mult sub cele normale pentru acest interval. Va exista un risc sporit de înghețuri severe în multe zone din est, centru și vestul Europei, dar și în peninsula Balcanică.

Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Vremea a luat-o razna: După tornadă, furtună cu gheaţă, la hotar cu Moldova - Video

Vineri, frigul va cuprinse Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, urmând ca sâmbătă și duminică masa de aer arctic să ajungă până în nordul Balcanilor, apoi înspre Mediterană. Luni, vremea se va răci în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea până și în nordul Africii.

Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț.

În România, masa de aer polar va afecta mai ales zona de vest, însă marți temperaturile vor scădea brusc în toată țara, urmând să crească abia de miercuri încolo.

Meteorologii moldoveni au anunțat pentru astăzi vreme frumoasă și temperaturi generoase. De sâmbătă sunt anunțate ploi în aproape toată țara.

Luni, când moldovenii sărbătoresc Paștele Blajinilor, se va răci substanțial, până la doar 16 grade Celsius în nordul țării și nu mai mult de 18 în sud. Totodată, va continua să plouă în toată țara. Vor cădea precipitații și marți, iar mercurul din termometre va coborî și mai mult.

Fluxul de știri
0