Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evenimente culturale pe care nu trebuie să le ratezi în luna mai

© Sputnik / OsmatescoStela Mitriuc
Stela Mitriuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima lună de primăvară aduce mai multe evenimente frumoase. Municipalitatea a pregătit o serie de activități cultural-artistice care se vor desfășura pe parcursul lunii mai.
Evenimente culturale pe care nu trebuie să le ratezi în luna mai

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa interimară a Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Stela Mitriuc, a venit cu mai multe detalii despre  manifestările cultural-artistice care se vor desfășura în ultima lună de primăvară.

Astfel, în data de 8 mai, la ora 16:00, în incinta Centrului de Cultură și Artă "Ginta Latină", va avea loc "Caleidoscopul Coregrafic". Programul artistic va fi prezentat de colectivele coregrafice din municipiul Chișinău și din orașul Iași, România, care vor încinge atmosfera cu dansuri populare.

Pe 9 mai, la ora 12:00, în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt" va fi organizat un program artistic consacrat celebrării Zilei Europei și Zilei Victoriei. În cadrul evenimentului, soliștii Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" vor prezenta un program simfonic de excepție. Activitățile vor continua, la ora 16:30, cu programul de divertisment "Farfara cântă" la care pot participa persoanele de vârsta a treia.  

Pe 12 mai, în scuarul Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului, toți doritorii sunt invitați la prezentarea unui spectacol dedicat sărbătorilor pascale. Spațiul va fi amenajat cu decorațiuni, specifice Sărbătorilor de Paști.

Pe 18 mai, în incinta muzeelor din Capitală vor fi organizate diverse expoziții. Vizitatorii vor fi delectați și cu melodii interpretate de artiștii și formațiile de muzică ușoară din țară.

Accesul la evenimente va fi gratuit pentru toți doritorii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0