Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai puternic ciclon din ultimele două decenii: Un milion de oameni evacuaţi - Video

© AFP 2022 / SANJAY KANOJIAFurtună în India
Furtună în India - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Peste un milion de oameni din India au fost evacuați din calea ciclonului monstruos „Fani”, care a ajuns vineri în țară. Autoritățile sunt pregătite pentru ceea ce va fi mai rău, având în vedere că se aşteaptă ca viteza vânturilor să ajungă la peste 200 km/h.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Forțele armate și garda de coastă sunt în stare de alertă maximă, după ce „furtuna ciclonică extrem de severă” denumită „Fani” a început să lovească coasta Odissei din estul Indiei, potrivit RT

Vineri dimineața devreme s-au înregistrat vânturi de până la 195 km/h, a anunţat Departamentul de Meteorologie al Indiei, iar autoritățile au avertizat cu privire la producerea de inundații, căderea de arbori și distrugeri de amploare.

© AP PhotoConsecințele ciclonului Fani, India
Cel mai puternic ciclon din ultimele două decenii: Un milion de oameni evacuaţi - Video - Sputnik Moldova
Consecințele ciclonului Fani, India

Îngrijoraţi de impactul periculos al furtunii, salvatorii s-au grăbit să evacueze peste un milion de oameni către aproximativ 3.000 de adăposturi cu alimente. Echipele medicale, precum și cele de căutare și salvare rămân, de asemenea, în alertă ridicată.

​Aeroportul Bhubaneswar și cel din Kolkata rămân închise, iar trenurile către zonele afectate au fost anulate. De asemenea, şcolile au fost închise. Comitetul Național pentru Gestionarea Crizelor (NCMC) estimează că cel puțin 52 de orașe și circa 10.000 de sate din nouă districte vor fi afectate. Până în prezent nu s-au raportat victime.

© AP PhotoConsecințele ciclonului Fani, India
Cel mai puternic ciclon din ultimele două decenii: Un milion de oameni evacuaţi - Video - Sputnik Moldova
Consecințele ciclonului Fani, India
Fluxul de știri
0