Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Reportaj: Căpșuni bio din plantațiile lui Viorel Gavriluță - Video

Abonare
Viorel Gavriluță și-a dezvoltat o afacere cu căpșuni și în câteva zile intenționează să livreze fructe bio magazinelor din țară.

Căpșunii moldovenești crescuți în sere au început să se coacă iar producătorii autohtoni se grăbesc să pună la dispoziția pofticioșilor prima recoltă. Nu de alta, dar primele fructe sunt și cele mai scumpe și asta înseamnă mai mulți bani în buzunarul agricultorului. Cei care nu au răbdare, pot merge în câmp pentru a le culege, direct de la producător. 

Viorel Gavriluță din satul Copanca, Căușeni cultivă căpșuni în sere și pe câmp deschis de șase ani. El spune că este o muncă migăloasă, dar care îi aduce satisfacție sufletească și venit.

”Prima recoltă de căpșuni autohtone va ajunge în curând în piețe și magazine. Producătorul spune cu mâna pe inima că fructele sunt suta la suta bio. Și dacă ați crezut că culesul căpșunilor este o munca ușoară, o sa va spun ca nu e chiar așa. Fiecare fruct trebuie cules cu mare atenţie, iar codiţa nu trebuie să fie mai mică de un centimetru”, Doina Chiorescu, jurnalist Sputnik Moldova.

Inițial agricultor a plantat câteva rânduri de căpșuni, iar ulterior s-a gândit că merită să investească mai mulți bani pentru a-și dezvolta afacerea.

Viorel spune că cel mai greu este să găsească brațe de muncă pentru a strânge recolta. Chiar dacă are oferte atractive pentru zileri, 25 de lei pentru o oră de lucru, sătenii nu doresc să muncească.

Prima recoltă de căpșuni din serele lui Viorel va ajunge în mai multe magazine din Republica Moldova și pe piața din Federația Rusă.

Nu este ușor să dezvolți o afacere în Moldova, recunoaște Viorel. Tânărul spune că multe nopți nu a dormit până să-și vadă plantațiile înflorind, la propriu și la figurat. Secretul constă în multă muncă și perseverență, iar succesul vine treptat. Antreprenorul nu are cerințe mari, se roagă la Dumnezeu să fie sănătos să poată munci în continuare.

Fluxul de știri
0