Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proprietarul celei mai mari rețele de restaurante din țară a fost arestat – Detalii

Abonare
Andrei Tranga a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar penal deschis pentru șantaj săvârșit cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al țării noastre.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Andrei Tranga, proprietarul „La Plăcinte" şi "Andy`s Pizza”, a fost arestat de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj, scrie presa locală.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Societate
Din culisele Procuraturii Anticorupție: Detalii din activitatea conducerii instituției

Acesta a precizat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile și el este vizat într-un dosar penal deschis pentru şantaj săvârşit cu scopul de a prelua afacerea unui cetățean al Republicii Moldova.

Precizăm că presa scria în data de 26 aprilie că ar fi vorba de încercarea de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”.

Potrivit unei scrisori expediate în adresa mai multor instituţii de presă, Andrei Tranga, Grigore Caramalac şi alţi doi cetăţeni, unul al Italiei şi un rus, ar fi implicaţi în schema de şantaj. Tot acolo este menţionat şi numele lui Viorel Morari, care a demisionat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit scrisorii, procurorii, la comanda lui Viorel Morari, l-ar fi reținut pe Viorel Varzari în baza unei plângeri a unui om de afaceri italian Paolo Gentili.

Cel din urmă ar fi depus o plângere procurorilor moldoveni prin care îl acuza pe Varzari că i-ar fi „furat” în 2012 un aparat de sudat, după care l-ar fi exportat la Moscova. Procuratura Anticorupţie a emis un comunicat în care afirmă că scopul scrisorii este de a denigra imaginea instituției, iar din acest motiv nu le va comenta.

Fluxul de știri
0