Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Italia: Cum pot primi ajutor social de 520 de euro pe lună

© Sputnik / Alexander VilfPanorama di Roma, Italia.
Panorama di Roma, Italia. - Sputnik Moldova
Abonare
INPS, institutul italian de asigurări sociale, a înregistrat până acum peste 100.000 de cereri pentru „venitul de cetățenie” (reddito di cittadinanza) din partea străinilor, inclusiv a moldovenilor care dețin cetățenia română.

BUCUREŞTI, 2 mai – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit datelor INPS, din totalul cererilor prezentate, de 946.000, până la sfârșitul lunii aprilie, 116.000 au fost depuse de cetățeni ai UE și extracomunitari.

Numărul de cereri depuse de cetățenii extracomunitari care locuiesc în Italia de zece ani este de 86.000, restul cererilor fiind depuse de europeni, românii fiind pe locul 1 la numărul de cereri prezentate de comunitari, relatează gazetaromaneasca.it.

Vedere spre orașul Bormida, Italia - Sputnik Moldova
Moldovenii din Italia: Nevoie disperată de lucrători în acest sector - Angajări urgente

Până la sfârșitul lunii aprilie, cetăţenii români au depus 23.335 de cereri, informează ilmessaggero.it. Statistic, rata de refuz este de circa 25%, așadar aproape 20.000 de români ar putea primi acest ajutor social introdus de guvernul Di Maio – Salvini. Ajutorul ar trebui să ajungă la 700.000 de familii înainte de alegerile europene și la 1,3 milioane până la sfârșitul anului.

Până acum, au fost distribuite circa 490.000 de carduri în oficiile poștale, cu sumele acordate. Pentru circa o treime din cazuri, a fost primită pe card o sumă egală sau mai mică de 300 de euro, iar pentru 60.000 de carduri, suma este chiar mai mică de 100 de euro. În medie, solicitanții au primit 520 de euro.

Fluxul de știri
0