Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Regimentul nemuritor” la Chișinău: Cum poți participa la acțiune

© Sputnik / Miroslav RotariAcțiunea „Regimentul nemuritor” la Chișinău
Acțiunea „Regimentul nemuritor” la Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunea „regimentul nemuritor”, concert de sărbătoare în piața din centrul Chișinăului și focuri de artificii, astfel va sărbători Moldova cea de a 74-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că pentru locuitorii țării Ziua Victoriei este o sărbătoare deosebită și a vorbit de activitățile programate pentru ziua de 9 mai.

„Ziua Victoriei este pentru noi una deosebită, doar în acest an noi sărbătorim a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupanții fasciști. Pe 9 mai, la ora 09:30, ne vom aduna în fața Arcului de Triumf pentru ca într-o coloană unică, purtând portretele eroilor noștri, să ne îndreptăm spre Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”, a menționat Dodon.

Potrivit șefului statului, în seara zilei de 9 mai, începând cu ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va avea loc un concert grandios susținut de interpreții moldoveni Nelly Ciobanu, Olga Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project” care, susținuți de orchestra prezidențială, vor interpreta cântece din anii de război. Oaspetele special al serii va fi vedeta estradei ruse Valeria.

„Sărbătoarea se va încheia cu feeria focurilor de artificii. Să sărbătorim împreună! Noi nu am uitat, noi ne mândrim”, a încheiat președintele.

Anterior, șeful statului a declarat că data de 9 mai va fi întotdeauna pentru Moldova sărbătoarea Victoriei. „Nimeni nu va putea anula această dată”, a subliniat Dodon.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

 

Fluxul de știri
0