Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sărbătorile Pascale: Câți oameni au venit în Moldova și câți au preferat să plece din țară

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul a 24 de ore, angajații Poliției de Frontieră au înregistrat mai multe ilegalități.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. În urma desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale în ultimele 24 de ore.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Așa ceva nu ai mai văzut – Iată ce au încercat să facă doi bărbați în zona de frontieră

Potrivit instituției, angajații PF au înregistrat 12 încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

În același timp, au fost înregistrate și următoarele acțiuni ilegale – o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră, două documente falsificate, depistate la controlul de frontieră; patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare; patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de informații cu instituțiile de drept naționale.

La punctele de trecere a frontierei de stat au fost înregistrate peste 63 de mii de traversări. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova - 33 256. Din totalul de traversări persoane, 32 575 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 14 539 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în străinătate - 7 769 treceri. Comparativ cu aceiași zi dinainte de Paștele Blajinilor a anului trecut, fluxul de călători este în creștere cu 6,5%.

Cele mai tranzitate puncte de trecere

PTF Leușeni – 12011 traversări; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7851 traversări; PTF Otaci – 6 509 traversări; PTF Sculeni – 5 954 traversări; PTF Giurgiulești-Galați – 4 418 traversări; PTF comun Palanca – 3 504 traversări; PTF comun Criva - 3 532 traversări; PTF Cahul – 3 091 traversări persoane; PTF Costești – 2 603 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal. 

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada pascală

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
A vrut să dea „o mână de ajutor” unui consătean, dar a dat de belea chiar la frontieră

Suplimentarea numărului de polițiști de frontieră; folosirea la maxim a tuturor punctelor de trecere, infrastructurii și capacității logistice ale acestora; redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic; intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă

Verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

Tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la frontieră, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

În cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0