Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Momentul groazei - Tornada de la Drajna: Filmare din interiorul autocarului răsturnat

© Photo : YouTube / Sergei EgorchenkoTornada - Imagine Simbol
Tornada - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, în urma unei tornade, un autobuz cu 40 de persoane la bord a fost spulberat de pe drum, mai multe persoane fiind rănite.

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Unul dintre pasageri a surprins momentul care a îngrozit pasagerii aflaţi în autocarul luat pe sus de tornada care s-a produs în România pe 30 aprilie.

Potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, România, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate pe lângă alte distrugeri, a fost afectat temporar un drum național (DN 10), iar 8 persoane au fost rănite (autocar răsturnat de vânt - CL). 

Cum s-a format Tornada

"Tornada de la Drajna s-a format în momentul în care frontul atmosferic rece care a pătruns în România, pe la Oltenița, s-a ciocnit cu unul de aer foarte cald. Din cauza temperaturilor ridicate s-au dezvoltat foarte mult norii cumulonimbus a căror înălțime a atins 13-14 kilometri, '' a explicat meteorologul Meda Andrei pentru Realitatea.

Tornada - Sputnik Moldova
Coșmar în Germania: O tornadă a făcut ravagii într-un orășel

Sursa a mai precizat că este vorba de o "super-celulă, ce s-a întâmplat acolo, pentru că apare o mișcare rotațională între curentul ascendent din față, care hrănește furtuna, și cel descendent, precipitabil”.

Expertul spune că fenomene de acest gen se produc în sezonul cald când se pot înregistra diferențe termice semnificative între fronturile atmosferice.

"Zona cea mai vulnerabilă în țara noastră o reprezintă Bărăganul pentru că este zonă de câmpie se încinge foarte repede temperaturile cresc foarte mult", a subliniat Meda Andrei.

Totodată, ce ţine de puterea tornadei, pentru a o determina, meteorologii au nevoie să analizeze datele surprinse de radarele meteo, să facă cercetări pe teren la fața locului și să vadă imaginile care au fost surprinse de martori.

Portalul calarasipress.ro precizează că pasagerii se întorceau din pelerinaj.

 

Fluxul de știri
0