Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ieri pământul a devenit alb în nordul ţării: Ce se întâmplă cu vremea astăzi – meteo

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Vreme schimbătoare în continuare – după câteva zile de temperatri ca de vară, iată ce s-a întâmplat ieri în nordul ţării.

CHIŞINĂU, 2 mai – Sputnik. Vremea a oferit ieri o surpriză neaşteptată: în raioanele de nord ale ţării a căzut grindină puternică.

Potrivit martorilor oculari, pe alocuri aceasta a avut chiar dimensiunile unui ou de găină, iar cantitatea a fost atât de mare, încât pământul s-a acoperit cu un strat consistent de gheaţă, devenind alb ca iarna.

„Din negru, pământul a devenit alb”, au comentat utilizatorii de Facebook.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vremea va fi ceva mai răcoroasă astăzi. Valorile termice maxime nu vor depăşi 17 grade Celsius în nordul ţării, în sud ar putea urca până la 19 grade.

În unele regiuni ale ţării mai sunt posibile şi astăzi precipitaţii, ca de altfel şi în zilele următoare. La sfârşitul săptămânii temperaturile vor creşte iarăşi, până la valori de 21..23 de grade Celsius.

Fluxul de știri
0