Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un virus extrem de periculos, care poate duce la deces, înregistrat în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova a fost înregistrat primul caz, din acest an, de meningită. Este vorba despre un copil de 13 ani din Chișinău, care a fost adus la spital în stare extrem de gravă.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Un băiat de 13 ani din Chișinău a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu meningită infecțioasă.

”Copilul diagnosticat cu meningită purulentă provocată de meningicoc se află în stare medie, primește tratament intensiv în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. A fost depășit stadiul de șoc de gr. II-III și edem cerebral, datorită intervenției rapide a medicilor”, anunță responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Adolescentul, în vârstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, pe data de 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

”La internare a fost diagnosticat cu infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfecțios, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică”, potrivit unei note informative a MSMPS.

Păianjen - Sputnik Moldova
Societate
”Moartea” a ajuns în Moldova. Atenție mare pe unde vă plimbați

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la septicemie, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Simptomele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă.

Fluxul de știri
0