Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre muzică și pasiune, într-un interviu de suflet cu o familie de instrumentiști

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Rusu și Valentina Rusu
Vasile Rusu și  Valentina Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Muzica răsună zilnic în casa familiei Rusu. Mai mult decât atât, cei doi părinți și fiica lor lucrează împreună la Filarmonica Națională din Capitală și fac parte din orchestra de muzică populară "Folclor".
Despre muzică și pasiune, într-un interviu de suflet cu o familie de instrumentiști

Familia Rusu este o familie de instrumentiști care merită toată admirația. Aceștia muncesc mult și creează împreună lucruri deosebit de frumoase. Cu toții își dedică viața muzicii și o fac cu multă dragoste, pasiune și dorință.

Cea mai tânără membră a familiei Valentina Rusu a moștenit talentul de la părinții săi. Cu toate că mama și tatăl tinerei cântă la acordeon, ea a îndrăgit vioara. De la o vârstă fragedă Valentina Rusu s-a lăsat cucerită de acest instrument muzical.

"Când aveam trei anișori am primit o vioară adevărată de dimensiuni mici. Probabil de atunci s-a creat această magie între noi", a spus Valentina Rusu.

Tatăl tinerei, acordeonistul Vasile Rusu, spune că niciodată nu a influențat deciziile tinerei în privința alegerii meseriei, chiar dacă știa că profesia de instrumentist nu este deloc ușoară.

La rândul său, Valentina Rusu le mulțumește părinților pentru sprijin și dragostea necondiționată și își dorește să rămână în continuare în Moldova pentru a crea lucruri frumoase alături de cei dragi.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0