Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiul de la Notre-Dame: Macron provoacă nemulţumiri – ce i-au solicitat experţii

© AP Photo / Kamil ZihniogluПожар в соборе Парижской Богоматери
Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste o mie de experţi i-au adresat o scrisoare preşedintelui francez: ce a provocat nemulţumirea acestora.

CHIŞINĂU, 29 apr – Sputnik. Mai bine de o mie de experţi în patrimoniu au semnat o scrisoare adresată preşedintelui francez Emmanuel Macron, cerându-i  să nu se grăbească în ceea ce priveşte lucrările de restaurare a Catedralei Notre-Dame din Paris şi să nu încalce regulamentele din domeniul protejării patrimoniului.

Scrisoarea celor 1.170 de arhitecţi, experţi în conservare şi profesori francezi şi din străinătate, a fost publicată în ediţia de duminică a cotidianului francez Le Figaro.

Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Teolog, despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris: Care este cauza pârjolului

"Să nu înlăturăm complexitatea gândirii care trebuie să înconjoare acest şantier, în spatele unui afişaj al eficacităţii", au declarat experţii, după ce preşedintele Franţei a promis că va reconstrui în cinci ani catedrala Notre-Dame, potrivit Agerpres.

Semnatarii textului critică alegerea guvernului francez de a adopta pentru acest şantier un proiect de lege ce autorizează derogări de la normele de protecţie patrimonială.

Pe de altă parte, ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a dat asigurări că nu este vorba despre derogări de la principiile fundamentale ale protejării patrimoniului. El a menţionat că regulile pentru derogări sunt foarte strâns delimitate şi că este vizată legislaţia aplicabilă în jurul monumentelor, nu monumentele în sine.

Fluxul de știri
0