Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât de des ar trebui să ne împărtășim?

© Sputnik / OsmatescoSergiu Crudu
Sergiu Crudu - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți oameni țin post, se spovedesc și se împărtășesc o dată sau de două ori pe an, în special în Postul Crăciunului și în Postul Paștelui. Cât de des trebuie și putem să ne împărtășim cu dumnezeiescul Trup și Sânge?
Cât de des ar trebui să ne împărtășim?

În cadrul emisiunii "Intersecții", teologul Sergiu Crudu a menționat că oamenii ar trebui să se împărățească nu doar înaintea marilor sărbători religioase.

"Nu este necesar să ne împărtășim doar o singură dată în an, în Postul Mare, pentru a bifa în fața rudelor că noi am fost și ne-am împărtășit în mod tradițional", a subliniat teologul Sergiu Crudu.

Un creștin adevărat trebuie să se împărtășească în fiecare duminică, întrucât împărtășania semnifică trupul și sângele Domnului, iar datorită acestei conexiuni vom fi mai aproape de El.

"Atât trupul, cât și sufletul au nevoie de hrană. Credincioșii ar trebui să se împărtășească în fiecare duminică. Noi avem acele zile de postire – miercuri și vineri, care trebuie ținute", a conchis teologul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0