Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belea pe capul transportatorilor de persoane: Iată ce le-au făcut autoritățile

© Sputnik / OsmatescoСеверный автовокзал
Северный автовокзал - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Așa cum au promis anterior autoritățile, mai mulți conducători auto care transportau ilicit pasageri au fost sancționați.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. În urma controalelor efectuate la jumătatea lunii aprilie a anului curent, în zona Autogării Centrale, în contextul măsurile de prevenire şi combatere a transportului rutier ilicit de persoane, organele abilitate au sancționat mai mulți conducători auto, anunță Ministerul Economiei. Este vorba de șoferi care transportau pasageri, contra cost, în direcțiile municipiului Bălți, Tiraspol și Soroca.

Verificările au demarat în urma ședințe convocate la Ministerul Economiei și Infrastructurii cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, Inspectoratului Național de Patrulare, Serviciului Fiscal de Stat și Primăriei municipiului Chișinău.

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Societate
Cel mai solicitat mijloc de transport în Moldova

Ca urmare a controalelor desfășurate, au fost întocmite patru procese verbale privind efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite şi echipate cu mai puțin de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, fără a fi înregistrat în condițiile Codului transporturilor rutiere. Amenzile au fost aplicate în mărime de 800 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de șase luni.

În perioada 22-26 aprilie, în zona Gării Auto Centru, au fost documentate alte trei cazuri de transport ilicit de persoane și întocmite trei procese verbale. Au fost aplicate amenzi în mărime de 600 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de șase luni.

De asemenea, a fost documentat un caz de transportare a persoanelor contra cost în regim de taxi, cu o unitate de transport neînregistrată în Registrul operatorilor de transport rutier. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unități contravențiile, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier.

Autoritățile îndeamnă călătorii să opteze doar pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal.

Fluxul de știri
0