Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Paștele copilăriei lui Nicolae Hodină: Frământam aluatul și ascultam imnul Moldovei

© Sputnik / OsmatescoNicolae Hodină
Nicolae Hodină - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, umoristul Nicolae Hodină a depănat amintiri din copilărie. Parodistul ne-a povestit cum o ajuta pe mama să pregătească cea mai gustoasă pască și a relatat despre tradițiile pe care le păstrau cu sfințenie în familie.
Paștele copilăriei lui Nicolae Hodină: Frământam aluatul și ascultam imnul Moldovei

Nicolae Hodină a vorbit cu multă dragoste și duioșie despre casă, oamenii dragi și despre sărbătorile pascale pe care le petrecea în sânul familiei.  Și-a adus aminte despre cele mai frumoase momente când alături de frați și părinți mergeau să sfințească pasca la biserica din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Își amintește și de tradițiile din Joia Mare când o ajuta pe mama să frământe aluatul pentru pască și cozonaci.

"Frământam aluatul timp de câteva ore. Finisam la ora 6 dimineața, iar pe fundal pe frecvențe radio cânta imnul Moldovei", a povestit Hodină.

Nicolae Hodină păstrează în mintire aceste dulci și unice momente. Transmite aceste tradiții urmașilor săi și de fiecare dată în preajma sărbătorilor pascale merge cu soția și copiii la biserică. Întotdeauna revine cu mult drag la casa părintească, pregătește cu soția bucate la cuptor și păstrează în suflet acele clipe unice din copilărie.   

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0