Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Drapelului de Stat, marcată la Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită pe 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. În preajma Zilei Drapelului de Stat, vizitatorii Parlamentului sunt informați despre simbolurile de stat, fiecare dintre ei primind stegulețe și insigne cu panglici de tricolor.

Pe data de 27 aprilie în Moldova este marcată Ziua Drapelului de Stat, instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.

Parlamentul a organizat jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a II-a - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Eveniment neobișnuit astăzi în Parlamentul de la Chișinău

Astăzi, Parlamentul a fost vizitat de un grup de copii din regiunea transnistreană. 16 copii de la o instituție de învățământ din Bender, însoțiți de directorul interimar al instituției Lidia Poștarencu s-au familiarizat cu activitatea Parlamentului. Turul Legislativului a început cu o acțiune de informare despre simbolurile de stat.

Vizita a avut loc la inițiativa și cu participarea Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. La finele turului ghidat, copiii au primit mici daruri.

Acțiuni de informare privind simbolurile de stat au fost organizate, în această săptămână, și de către Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din teritoriu. Astfel, în localitățile raioanelor Orhei, Leova și Căușeni au avut loc diverse acțiuni culturale și educative.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.

Fluxul de știri
0