Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Actor și politician român dă în vileag ce se petrece la Bruxelles - Complot în UE

Abonare
”Se uitau toți, se închinau, ziceau: nu ești întreg la cap, cum scrii așa ceva? Cum creștin? Exclus! Nu e voie să spui asta!”

BUCUREȘTI, 25 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Dezvăluire șocantă, făcută chiar în Săptămâna Mare de celebrul actor și europarlamentar Mircea Diaconu. Rezultă un aspect tulburător: la nivel instituțional, în UE nu e permis să menționezi că Europa e ”un spațiu creștin”! 

”Am făcut acum patru ani un raport despre Patrimoniul Cultural European și, la un moment dat, era vorba despre Patrimoniul Cultural Creștin - așa am scris materialul”, a relatat Diaconu la Antena 3. ”Când am ajuns în discuții cu celelalte grupuri politice, părea că sunt nebun. Se uitau toți, se închinau, ziceau: nu ești întreg la cap, cum scrii așa ceva?”

Nu puteam să pricep o vreme, mărturisește Mircea Diaconu. ”Cum creștin? Exclus! Nu e voie să spui asta!” – i s-a replicat de către aparatnicii Uniunii Europene.

”Cum nu e voie să spun asta?”, a întrebat uimit artistul român, insistând - ”am explicat, am argumentat”.

Culmea e că erau în fața sa ”niște domni și doamne, care veneau din niște țări, și le-am spus-o, au crucea pe drapel”.

”La nivel politic, decizional, instituțional, în UE, e o rușine să recunoști că Europa e un spațiu creștin”, e concluzia la care a ajuns Mircea Diaconu, după 5 ani de Parlament European.

Mircea Diaconu a explicat și fenomenul imigrației și pierderii identității europene.

”Vin niște oameni cu bărcile peste Mediterană - unii mor, unii trec”, dar, spune Diaconu, ”când trec, au toate aceste valori, religiile lor, credința lor, valorile lor, într-un spațiu european care-și distruge sistematic propriile valori”.

E atât de grav cât nu ne putem imagina – spune convins Mircea Diaconu. ”Mă tem că genul ăsta de pledoarie n-o să o auzim prea des”.

”Când ajungi în PE, e de bonton să faci cum face lume, să zici cum zice lumea, să nu contrazici”, explică europarlamentarul.  

Mai grav, celebrul actor a explicat cum a reușit să introducă tema creștină și problematica pierderii identității europene: ”Am complotat cu președinta Comisiei de Cultură și vorbeam la ureche despre acest subiect, am scris ce am vrut noi și l-am trecut, cu chiu, cu vai, păcălindu-i până-n ultima clipă”.

”Asta e o realitate profundă pentru ceea ce înseamnă spațiul european, pentru că vin alte religii și-și impun credințele și noi nu răspundem cu același lucru”, a conchis Mircea Diaconu – ”Trebuie să fie limpede că vin într-un spațiu care are anumită credință, un mod de viață”.

Considerăm că această declarație de la ”Sinteza Zilei” este una dintre cel mai importante care s-au făcut despre adevărata stare de la Bruxelles – și nu pentru critica adusă UE, ci pentru pericolul pe care-l reprezintă mentalitatea celor ce condus acolo.

În esență, mărturia europarlamentarului duce clar la ideea unui adevărat complot împotriva identității creștine a Europei – și, implicit, a națiunilor bătrânului continent!

Fluxul de știri
0