Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întrevederea Vladimir Putin - Kim Jong Un de la Vladivostok s-a încheiat

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Kim Jong Un
Vladimir Putin și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Abonare
La Vladivostok s-a încheiat primul summit dintre președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și președintelui Consiliului de Stat al RPDC, Kim Jong-un.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. La Vladivostok s-a încheiat primul summit al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Negocierile au durat trei ore și jumătate, dintre care circa două ore au fost discuții tete-a-tete.

Vladimir și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Imagini foto inedite - Întrevederea dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un

Potrivit lui Putin, discuția cu liderul RPDC a fost una „detaliată”. Au fost abordate subiectele legate de relațiile bilaterale, perspectivele dezvoltării cooperării, precum și situația de pe peninsula Coreeană.

"Am avut un schimb temeinic de opinii tete-a-tete în problemele care ne vizează reciproc și sper că negocierile noastre vor continuă în același plan util și constructiv", a menționat Kim Jong-un.

Întrevederea a avut loc în unul din blocurile Universității Federale a Orientului Îndepărtat, pe insula Russky.

Este pentru prima dată când Kim Jong-un vizitează Rusia și e prima vizită externă după realegerea acestuia în funcția de președinte al Consiliului de Stat al RPDC. Potrivit RIA Novosti, după summit, liderul Coreei de Nord va participa la un program cultural. Acesta se va afla la Vladivostok până pe 26 aprilie.

Fluxul de știri
0