Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Submarin rusesc secret - Imagini video de la lansarea pe apă a noului sistem

Submarin - Imagine simbol
Submarin - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Au apărut primele imagini video cu submarinul secret, dotat cu sistemul autonom “Poseidon”.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Au apărut primele imagini video de la lansarea pe apă, la Severodnisk, a submarinului nuclear "Belgorod", dotat cu sistemul fără pilot Poseidon. Reportajul a fost publicat de postul de televiziune TVC.

În imaginile prezentate, comandantul Anton Aliohin sparge o sticlă de bordul de oțel al navei. Evenimentul a fost urmărit de Vladimir Putin în regim de teleconferință.

Potrivit agenției RIA Novosti, submarinul și dronele vor fi testate în următorii doi ani, după care vor intra în dotarea Forțelor Navale ale Rusiei.

Anul trecut, Vladimir Putin a anunțat în premieră că Rusia dezvoltă drone submarine, capabile să se miște rapid la o mare adâncime.

Potrivit liderului rus, astfel de drone sunt capabile să transporte atât muniții simple, cât și arme nucleare, ceea ce va permite lovirea grupurilor de nave, fortificațiilor de pe țărm și infrastructurii.

Purtătorul experimental al sistemului este submarinul Belgorod, un proiect modificat al submarinului nuclear multifuncțional 949A „Antei” cu codul 09852.

În opinia expertului militar Igor Korotchenko, “Poseidon” reprezintă o armă strategică a ”răzbunării”, care ar putea fi utilizată doar în cazul unei agresiuni nucleare asupra Rusiei.

Fluxul de știri
0