Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Cine era la bordul avionului care a încălcat spațiul aerian al Moldovei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Exclusiv: La bordul avionului care a încălcat spațiul aerian al țării, în afară de membrii echipajului, erau mai mulți cetățeni din câteva state.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că la bordul aeronavei de model Boeing 737-800, care a survolat astăzi ilegal spațiul aerian al țării noastre și a aterizat fără permisiune pe Aeroportul Internațional Chișinău, în afară de membrii echipajului se mai aflau și alți cetățeni de diverse naționalități. Oficialul nu a oferit însă detalii despre acestea.

Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Procuratura, despre incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei

Lecari a declarat că, la moment, nu poate oferi informații detaliate despre numărul persoanelor aflate la bordul avionului.

”Pe lângă membrii echipajului, la bord, erau și cetățeni ai altor state”, a declarat pentru Sputnik șeful Poliției de Frontieră.

Solicitat să se refere la statutul procesual juridic al persoanelor aflate la bordul aeronavei, care la moment este ținută la sol, Lecari a precizat că la această etapă este devreme să se vorbească despre asta. Șeful PF susține că oamenii legii, împreună cu responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă, desfășoară investigați. Imediat ce cercetările vor fi încheiate, se va decide soarta de mai departe a membrilor echipajului de bord și a persoanelor aflate în avion.

L-am rugat pe șeful de la PF să ne spună dacă informațiile vehiculate în presă, precum că aeronava a decolat din București, România, la fel, fără autorizație. Lecari a răspuns: ”Cunosc acest lucru, dar nu vă pot oferi deocamdată detalii”.

Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat  în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată pentru Sputnik de purtătorul de cuvânt al AAC, Irina Bodolica.  

 

Fluxul de știri
0