Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Europa, lovită de fenomene meteo extreme: Ce spun meteorologii moldoveni - Video

CC0 / Pixabay / SturmjaegerTobi / Fulger
Fulger - Sputnik Moldova
Abonare
Norul de praf saharian care a pătruns pe continentul european la începutul acestei săptămâni a adus cu sine și alte fenomene meteo extreme.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Potrivit site-ului Severe Weather, în mai multe regiuni ale Europei a fost observată o intensitate neobișnuită a descărcărilor electrice. Astfel, în doar două zile au fost înregistrate peste 175.000 fulgere, potrivit digi24.ro.

Mai multe țări europene au fost lovite de furtuni cu descărcări electrice, fiind cuprinse regiuni extinse din Spania, Franța, Portugalia, Italia, Malta, Germania, Albania sau Marea Britanie. Acest lucru poate fi observat pe harta activității meteorologice.

O furtună puternică în Cipru a oferit imagini spectaculoase acum câteva zile: un fulger uriaș, cu ramificații, a luminat cerul secunde bune.

Norul de praf saharian a provocat și formarea unor nori cu precipitații abundente în centrul și nordul Mediteranei, dar și în sudul Alpilor, în sudul Elveției, în nordul Italiei și nord-vestul Sloveniei.

Ieri, precipitațiile amestecate cu praf au ajuns și la București, iar acest lucru s-a văzut mai ales pe mașinile parcate în stradă.

Va fi afectată și țara noastră de aceste fenomene?

Potrivit meteorologilor moldoveni, în zilele apropiate nu se vor înregistra precipitații. Totuși, în scurt timp vom avea parte și noi de fulgere și ploi destul de puternice.

Precipitații cu descărcări electrice se vor înregistra în nordul țării începând de duminică și ar putea dura câteva zile. În restul teritoriului precipitațiile vor veni abia săptămâna viitoare.

© Photo : SHS / Meteo (7 Zile)Meteo (7 Zile)
Europa, lovită de fenomene meteo extreme: Ce spun meteorologii moldoveni - Video - Sputnik Moldova
Meteo (7 Zile)

Norul de praf saharian pare să aducă și temperaturi din ce în ce mai ridicate. Dacă vineri vom avea valori termice maxime de 21..23 de grade Celsius, sâmbătă și duminică acestea vor urca deja până la 23..25.

Fluxul de știri
0