Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criminal din Moldova, reținut în Italia: Făcea parte dintr-o grupare periculoasă - Video

© Sputnik / Miroslav RotariReținere, imagine simbol
Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Patru membri ai grupării criminale au fost reținuți în Republica Moldova, iar unul – în Italia.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Membrii unui grup criminal aduceau pe cale de contrabandă droguri din Italia și le comercializau pe teritoriul țării noastre, inclusiv în cluburile de noapte.

Девушка - Sputnik Moldova
Societate
Sunt atât de tinere, dar iată ce business practică în Capitală – Video

Ofițerii de investigație ai Direcției Antidrog, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Râșcani, în conlucrare cu ofițerii de investigație din Italia au destructurat gruparea specializată în producerea și comercializarea drogurilor de tip Ecstasy, fiind ridicate aproximativ 6000 de pastile și reținute cinci persoane.

În procesul investigației, polițiștii la  Direcția Antidrog au identificat mai multe persoane cu rol de realizatori a drogurilor de tip pastile Ecstasy, inclusiv în incinta cluburilor de noapte. De la suspecți au fost efectuate achiziții de control, iar ulterior s-a stabilit că drogurile provin din Italia și sunt aduse pe cale de contrabandă prin intermediul microbuzelor de rută.

În urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute patru  persoane în Republica Moldova și una în Italia, toți moldoveni, cu vârsta cuprinsă între 24 și 40 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate în Republica Moldova au fost depistate și ridicate circa 4000 de pastile Ecstasy, telefoane mobile, bani proveniți din realizarea drogurilor. În Italia au fost ridicate peste 2000 de pastile de același tip.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 1.500.000 lei. O pastilă de Ecstasy era realizată la prețul de 200 – 250 de lei.

Fluxul de știri
0