Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trenul blindat al lui Kim Jong Un sosește miercuri la Vladivostok, Federația Rusă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Abonare
Trenul blindat al liderului nord-coreean Kim Jong Un va sosi la Vladivostok miercuri, urmând să aibă loc întâlnirea dintre Kim și președintele rus Vladimir Putin, a declarat pentru Sputnik o sursă de la căile ferate din Orientul Îndepărtat Rus.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. „Trenul va sosi în stația Hasan dimineața, apoi se va îndrepta spre Ussuriysk, iar de acolo va merge până la Vladivostok. Traficul de tren în regiune respectă orarul de astăzi. Orarul poate fi ajustat în timp ce trenul blindat se va deplasa pe ruta ferată Hasan-Ussuriysk și apoi pe secțiunea Ussuriysk-Vladivostok a Căii ferate transsiberiene. Acelaşi lucru se va întâmpla la întoarcere”, a spus sursa, potrivit Sputnik Internaţional

Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Incredibil: Kim Jong Un va merge cu trenul blindat la întâlnirea cu Vladimir Putin

Anterior, agenția coreeană de știri KCNA din Phenian a relatat că Kim Jong Un va vizita Rusia pentru o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, adăugând că acest lucru se va întâmpla „în curând”.

Pe 23 aprilie, două aeronave din Coreea de Nord au aterizat pe aeroportul din Vladivostok. Presa din Coreea de Sud a relatat că personalul din serviciul de securitate al lui Kim se afla la bordul avioanelor și că au sosit în Rusia pentru a se pregăti pentru o întrunire între Kim și președintele rus Vladimir Putin.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri se vor întâlni la sfârșitul lunii aprilie.

Se aşteaptă ca întrunirea să aibă loc la Universitatea federală din Vladivostok din Orientul Îndepărtat, potrivit relatărilor din presă. Se spune că locația a fost aleasă de Coreea de Nord din motive legate de securitate.

Anterior, preşedintele nord-coreean și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu președintele rus pentru a dezvolta relații bilaterale.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokoltsev, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Securității poporului din Coreea de Nord, Choe Pu Il, că Rusia intenționează să promoveze cooperarea cu Coreea de Nord în diferite domenii care nu sunt afectate de sancțiunile internaționale.

Președintele SUA, Donald Trump, și liderul Coreii de Nord,  Kim Jong-un - Sputnik Moldova
Expert: Întrevederea dintre Trump și Kim Jong-un, un show propagandistic

Situația de pe Peninsula Coreeană – unde, din 1953, cele două țări sunt divizate, având sisteme politice diferite –, s-a îmbunătățit anul trecut, având loc mai multe întruniri între Kim și președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

De asemenea, Kim a fost la două reuniuni la nivel înalt cu președintele american Donald Trump, în iunie 2018 cele două părți ajungând la un acord verbal fără caracter constrângător, care prevede că Phenianul va face eforturi pentru a promova denuclearizarea completă a peninsulei în schimbul înghețării exercițiilor militare SUA-Coreea de Sud și a posibilei eliminări a sancțiunilor din partea SUA.

Totuşi, cel de-al doilea summit s-a încheiat brusc pe 28 februarie, fără a se ajunge la niciun acord.

Fluxul de știri
0