Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sâmbătă seara, la Chișinău, va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim

© Sputnik / Miroslav RotariБлагодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима
Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима - Sputnik Moldova
Abonare
Este al 17-lea an consecutiv când în țara noastră va fi adus Focul Haric. O delegație a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua Lumina Sfântă.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în Republica Moldova. Vineri, 26 aprilie, o delegație a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, va merge în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua Focul Haric.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Paștele în Moldova: Unde vor fi deschise iarmaroacele de Paște în Chișinău

Din delegație vor face parte patru clerici, care vor zbura spre Tel-Aviv cu o cursă regulată. Este al 17-lea an consecutiv când în țara noastră va fi adus Focul Haric.

Sâmbătă dimineaţa, 27 aprilie, delegația Mitropoliei Moldovei se va deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00. Sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, Lumina Sfântă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău, unde va fi împărțită credincioșilor.

De secole, Sfânta Lumină este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Fluxul de știri
0