Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul tragediei de la Băcioi. Cum s-a întâmplat totul

© SputnikIon Țurcan
Ion Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii vin cu noi detalii în cazul tragediei de la Băcioi: Arma din care s-a tras în minorul de 11 ani nu era deținută legal și nu aparținea familiei.
Noi detalii în cazul tragediei de la Băcioi. Cum s-a întâmplat totul

Noi detalii în cazul tragediei de la Băcioi. Arma din care s-a tras în minorul de 11 ani era deținută ilegal. Potrivit șefului Secției Supravegherea Circulației Armamentului din cadrul Direcția Generală Securitate Publică a IGP, Ion Țurcan, tragedia s-a produs într-o încăpere în care părinții minorilor gestionează o afacere. Totul s-a întâmplat în lipsa părinților.

„Arma se afla într-o încăpere auxiliară. Nu era păstrată corespunzător. Părinții nu știau că arma a fost găsită de către copii. S-a efectuat o împușcătură, în urma căreia un minor decedat”, a declarant omul legii în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” de la Radio Sputnik Moldova.

Potrivit acestuia, arma nu aparține familiei, ci unui prieten de-al tatălui copiilor, care este plecat peste hotare.

Armă pneumatică, depistată de vameșii de la Leușeni - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie, la Băcioi: Împușcat de Florii, chiar de fratele său geamăn  

„Arma aparținea unui prieten de-al tatălui minorului și a fost lăsată pentru a fi păstrată. Aceasta nu era deținută legal. Urma să fie declarată și înregistrată ulterior. A fost procurată pe teritoriul Republicii Moldova, atunci când legislația permitea procurarea cu ușurință a acestor arme”, a adăugat Ion Țurcan.

Amintim că un copil de 11 ani a decedat duminică, 21 aprilie, după ce fratele său geamăn l-a împușcat în timp ce minorii se jucau cu o armă pneumatică. Tragedia s-a întâmplat într-un sat din comuna Băcioi. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0