Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădina Zoologică din Capitală, de contact: Iată ce vor face vizitatorii cu animalele

© Sputnik / Evghenii PanasencoAnimalele de la grădina zoologică din Chişinău
Animalele de la grădina zoologică din Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Copii și maturii se vor putea juca cu mai multe specii de animale de la Grădina Zoologică din Capitală.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Premieră la Grădina Zoologică din Capitală. Pentru prima dată copii și maturii vor putea să mângâie animalele și să se joace cu ele. Directorul adjunct al instituției, Serghei Pânzari, a declarat pentru agenția de presă Infotag că pentru vizitatori va fi disponibilă în premieră practica „grădinii zoologice de contact”.

Pisică Sălbatică - Grădina Zoologică din Chișinău - Sputnik Moldova
Video
Așa ceva nu ai mai văzut: Un prădător neobișnuită, în Grădina Zoologică din Chișinău

„Aceasta înseamnă că vizitatorii, mai ales oaspeții noștri mici, vor putea să atingă animalele, să le hrănească, să se joace cu ele. Este vorba despre iepuri, cobai, porumbei, va fi chiar și un ponei. Desigur, comunicarea vizitatorilor cu animalele domestice va fi urmărită de angajații noștri”, a spus Pânzari.

Potrivit lui, peste o săptămână vizitatorii vor putea vedea terariul, care va fi deschis în premieră.

„Acesta este aproape gata din punct de vedere tehnic. Vor fi prezentați 14 șerpi. În colecția noastră avem o anaconda, un șarpe boa și altele”, a spus directorul adjunct.

În toi sunt și lucrările de pregătire a zonei în care stau urșii.

„La momentul actual avem doi urși, care trăiesc în voliere mici. Animalul este extrem de periculos, dar el are nevoie de libertate de mișcare. Prin urmare, s-a decis că zona de amenajare a noii locuințe a urșilor bruni să fie extinsă semnificativ”, a spus el.

Toate aceste evenimente se desfășoară în cadrul deschiderii noului sezon. În total, colecția Grădinii Zoologice din Capitală are mai mult de 1,6 de mii de animale de 148 de specii. Printre acestea se numără 30 de prădători mari, inclusiv leopardul zăpezilor, leopardul, perechi de lei și tigri. Există un iaz deschis, cu păsări rare ce îşi au cuiburile acolo, de exemplu, lebăda neagră.

Fluxul de știri
0