Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grăbiți-vă să luați cei 600 de lei oferiți de Paște: 25 aprilie – ultima zi

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari până joi, 25 aprilie, vor fi restituite de oficiile poştale pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Aproape 90 la sută dintre cele aproape 613 mii de persoane, care au dreptul să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 lei, oferit înainte de Paște, au primit deja banii.

Suma totală necesară în mărime de 367,9 milioane de lei pentru acordarea suportului unic a fost transferată de Casa Naţională de Asigurări Sociale către prestatorii de servicii de plată, desemnați de beneficiari. Banii au fost alocați din bugetul de stat.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Important pentru pensionarii care vor să primească 600 de lei de Paște

Suportul unic de 600 de lei îl pot ridica beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 de lei. De aceeaşi sumă au parte cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în dificultate să primească suportul unic înainte de Sărbătorile Pascale.

Casa Naţională de Asigurări Sociale  informează că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari până joi, 25 aprilie, vor fi restituite de oficiile poştale pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.

Fluxul de știri
0