Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atacurile teroriste din Sri Lanka: Peste 300 de morți – Un cetățean sirian a fost arestat

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al poliției din Sri Lanka, Ruwan Gunasekera, a declarat că aproximativ 500 de persoane au fost rănite în explozii şi că 40 de suspecţi au fost arestaţi în legătură cu atacurile. Guvernul din Sri Lanka consideră că atacurile au fost declanşate de grupul islamist local National Thowheeth Jamaath.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Reuters a citat o serie de surse spunând că poliția din Sri Lanka a reținut un cetățean sirian pentru a fi interogat cu privire la atacurile declanşate duminică, în ziua de Paști.

Sri Lanka - Atacuri Teroriste - Sputnik Moldova
Groaznic: Oamenii legii din Sri Lanka au descoperit peste 80 de detonatoare de bombe

„Divizia de anchetă cu privire la acte de terorism a poliției a arestat un cetățean sirian, în urma atacurilor, pentru a fi interogat. El a fost arestat după o interogare a suspecților locali”, au spus sursele, potrivit Sputnik International

Declaraţiile vin după ce poliția a anunţat că numărul persoanelor ucise în seria de atacuri sinucigaşe cu bombă a crescut la 310, cifră în care au fost incluşi mai mulți oameni care au murit în timpul nopţii în urma leziunilor.

Potrivit rapoartelor anterioare, 290 de persoane au fost ucise și 500 au fost rănite în explozii. Canalul local de ştiri News 1 a relatat că numărul celor răniți în atacuri este acum de 480.

Între timp, în Sri Lanka au fost ţinute trei minute de reculegere pentru a aduce un omagiu tuturor celor uciși în atacurile teroriste de duminică, ca parte a unei zile de doliu național instituite marți.

Aceasta după ce ministrul pentru reforme economice şi distribuție publică Harsha De Silva a declarat pentru CNN că atacurile de duminică nu au reprezentat un eşec al serviciilor de informații ale țării, ci un eșec în ceea ce priveşte transmiterea de informații în plan intern către persoanele care pot acționa.

Anders Holch Povlsen și soția sa Anne Holch Povlsen - Sputnik Moldova
Teribil: Un cunoscut miliardar și-a pierdut trei copii în atentatele din Sri Lanka

„Este un eșec colosal în ceea ce priveşte comunicarea acestor informații către oamenii potriviți care ar fi putut lua măsuri pentru a preveni cel puțin o parte din ceea ce s-a întâmplat”, a declarat De Silva luni la CNN.

Anterior, ministrul Sănătății din Sri Lanka, Rajitha Senaratne, a declarat că bombardamentele au fost organizate de grupul local National Thowheeth Jamaath (NTJ) și că acestea au fost realizate cu ajutorul unei mari rețele internaționale.

Opt explozii au avut loc în Sri Lanka în duminica Paștelui, fiind vizate trei biserici și trei hoteluri. Acestea sunt cele mai grave atacuri care au avut loc în istoria modernă a țării, depășind, în ceea ce priveşte numărul de morţi din rândul civililor, chiar și pe cele mai cunoscute atacuri teroriste din timpul războiului civil de 25 de ani, încheiat în 2009.

Fluxul de știri
0