Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Nu scăpăm de fenomene periculoase

© Photo : Radu TatarencuAcțiuni de salvare a livezilor de la îngheț
Acțiuni de salvare a livezilor de la îngheț - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cu puțin timp în urmă o nouă avertizare cod galben de fenomene meteo periculoase.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Meteorologii moldoveni au prelungit astăzi avertizarea cod galben de îngheț pe întreg teritoriul țării.

Astfel, în această noaptea, izolat la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3 grade Celsius. Aceste înghețuri nocturne sunt periculoase în deosebi pentru culturile pomicole, existând un mare risc ca recolta să fie compromisă

© Photo : SHS / Meteo - Cod GalbenMeteo - Cod Galben
Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Nu scăpăm de fenomene periculoase - Sputnik Moldova
Meteo - Cod Galben

Mâine ziua se va încălzi considerabil, până la valori termice maxime de până la 18..20 de grade. Până duminică, atunci când vom sărbători Paștele, maximele ar putea ajunge și până la 25 de grade. În nordul țării sunt prognozate însă precipitații însoțite de descărcări electrice.

© Photo : SHS / Meteo - 7 Zile (23 Aprilie 2019)Meteo - 7 Zile (23 Aprilie 2019)
Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Nu scăpăm de fenomene periculoase - Sputnik Moldova
Meteo - 7 Zile (23 Aprilie 2019)

Totodată, meteorologii din România au avertizat că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va avansa înspre sudul, centrul și estul Europei în perioada 23 - 28 aprilie.

Fluxul de știri
0