Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emoționant: Profesorii – mamă și tată pentru unii copii

© Sputnik / OsmatescoDiana Dașan
Diana Dașan - Sputnik Moldova
Abonare
Câștigătoarea concursului municipal "Pedagogul Anului 2019", Diana Dașan, a relatat care este în viziunea ei menirea unui adevărat pedagog și de ce profesorii au devenit mamă și tată pentru unii copii.
Emoționant: Profesorii – mamă și tată pentru unii copii

În premieră, cadrele didactice care activează în cadrul caselor comunitare, centrelor de plasament, centrelor comunitare pentru copii și tineri din Chișinău au participat la concursul municipal "Pedagogul Anului 2019", organizat la inițiativa Direcției Municipale Pentru Protecția Drepturilor Copilului.

La prima ediție a Concursului municipal "Pedagogul Anului 2019" s-au înscris 19 participanți, care activează în cadrul caselor comunitare, centrelor de plasament, centrelor comunitare pentru copii și tineri din Capitală. Direcția Municipală a organizat acest concurs pentru promovarea imaginii instituțiilor precum și statului cadrelor didactice care activează în domeniul asistenței sociale și a protecției drepturilor copiilor.

Câștigătoarea concursului a devenit Diana Dașan de la Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Diana Dașan a explicat cum înțelege ea menirea unui profesor în viața discipolilor săi.

"Un profesor bun trebuie să pună accent pe dezvoltarea armonioasă a copiilor stabilind conexiuni, legături de calitate cu discipolii pe care îi are și acceptând orice provocare care vine pe parcursul activității sale. Profesorul trebuie să le ofere posibilitatea copiilor să-și dezvolte armonios calitățile pe care le au și să-i ajute să-și valorifice potențialul de a obține succes în viață", a precizat Dașan.

Mai mult decât atât, profesoara a subliniat că în condițiile în care mulți dintre părinți sunt plecați peste hotare profesorului îi revine uneori și rolul de mamă sau tată. Acesta trebuie să comunice cât mai des cu copilul și să-i accepte caracterul și personalitatea pe care o are.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0