Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor funcționa spitalele în zilele de Paște și Paștele Blajinilor

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Programul de lucru al instituțiilor medicale în perioada Sărbătorilor Pascale a fost aprobat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat programul de lucru al instituțiilor medicale, în zilele sărbătorilor de Paște, 28,29,30 aprilie, 1 mai – Ziua Internațională a Muncii și de Paștele Blajinilor - 5 și 6 mai, Ziua Victoriei și Ziua Europei - 9 mai și pe vineri, 10 mai, declarată zi liberă de Guvern.  

”În această perioadă, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin”, anunță instituția într-un comunicat de presă remis agenției Sputnik Moldova.

Potrivit ordinului ministerului, administrația fiecărei instituții medicale va numi personalul de gardă și persoanele responsabile din cadrul managementului instituțional, prin program de lucru complementar în perioada sărbătorilor Sfintelor Paște.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Important pentru pensionarii care vor să primească 600 de lei de Paște

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale.

Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnii unor focare de boli infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Fluxul de știri
0