Ministrul culturii din Franţa, evaluare a stării catedralei Notre-Dame după incendiu

© AFP 2024 / ZAKARIA ABDELKAFIПожар в соборе Парижской Богоматери (день второй)
Пожар в соборе Парижской Богоматери (день второй) - Sputnik Moldova
Abonare
Catedrala Notre-Dame de Paris este „aproape salvată”, în pofida unor „puncte vulnerabile” din acoperiș, a declarat sâmbătă seara ministrul Culturii din Franţa, Franck Riester, în timpul unui concert la canalul de televiziune France 2 organizat în cinstea catedralei, la cinci zile după incendiu.

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. În timpul unui concert la canalul de televiziune France 2 în cinstea catedralei, ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a evaluat starea catedralei Notre-Dame după incendiu.

„Notre-Dame este aproape salvată, având în vedere că toate punctele vulnerabile care au rămas - frontonul de nord, frontonul de vest, între cei doi stâlpi de fațadă, clopotnița de sud – toate aceste puncte au fost securizate, stabilizate, ceea ce este o veste minunată”, a spus Riester. 

Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Teolog, despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris: Care este cauza pârjolului

„Există câteva puncte care sunt încă vulnerabile în boltă, însă echipele ministerului Culturii, companiile, lucrează pentru a elimina molozul care se află încă pe acoperiș. Apoi putem spune că Notre-Dame de Paris este salvată”, a adăugat ministrul în Curtea Invalizilor care a găzduit un mare concert. 

„300.000 de persoane au donat spontan, chiar și donații modeste, un euro, doi euro, sau cinci euro. În total, aproape 20 de milioane provin de la oameni care au donat destul de modest”, a spus prezentatorul Stéphane Bern, citând cifre de la Fundația Heritage.

„Notre Dame este un sanctuar religios, dar ne emoţionează și pentru că este o capodoperă a arhitecturii gotice, o bijuterie a patrimoniului nostru, este o carte a istoriei noastre”, a adăugat acesta, în timp ce prezenta imagini dintr-un documentar de animație 3D care va fi difuzat pe postul TV francez.

Fluxul de știri
0