Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care sunt cele mai grave probleme din Capitală în viziunea femeilor?

© Sputnik / Miroslav RotariCristina Costin și Stela Jemna
Cristina Costin  și Stela Jemna  - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul "Femei cu idei" a fost inițiat pentru a scoate în valoare potențialul femeilor de a rezolva problemele din comunitate. Care sunt cele mai stringente chestiuni ce necesită implicarea civică a femeilor și ce soluții propun acestea au relatat inițiatoarea proiectului Stela Jemnă și participanta în cadrul proiectului Cristina Costin.
Care sunt cele mai grave probleme din Capitală în viziunea femeilor?

Programul "Femei cu idei" este destinat femeilor active din municipiul Chișinău, care vor să contribuie la soluționarea problemelor din comunitate. În cadrul acestuia, participantele au  posibilitatea să învețe cum să abordeze creativ o inițiativă; să genereze idei și să le transpună în realitate.

"Pregătim femei active care să înainteze propuneri. Le oferim instrumentele necesare pentru ca ele să se expună asupra problemelor pe care le întâmpină, să vorbească argumentat și să-și formeze o gândire critică", a subliniat Stela Jemnă, inițiatoarea proiectului.

Participantele din cadrul proiectului au intervievat 1312 de femei din Capitală și au realizat un sondaj care demonstrează că femeile sunt deranjate de mizeria din oraș, calitatea proastă a drumurilor, condițiile transportului public, spațiile publice și de agrement dar și funcționarea Primăriei.

"Femeile nu se simt în siguranță atunci când se deplasează pe străzile și trotuarele din capitală, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Numărul unităților de transport este insuficient, mai ales în orele de vârf. În plus, unitățile existente arată deplorabil, semn că procedurile de testare tehnică nu funcționează. Deși orașul are parcuri în fiecare din raioanele capitalei, majoritatea sunt murdare, nesigure, inaccesibile și au un rol educativ redus. Și funcționarea Primăriei s-a dovedit a fi un subiect dureros pentru femeile din Chișinău. Ele au spus că sunt afectate de calitatea proastă a serviciilor publice, infrastructura neprietenoasă și incompetența consilierilor municipali și a funcționarilor publici", a menționat Cristina Costin, participant proiectului.

Mai mult decât atât, în perioada desfășurării campaniei electorale, participantele Programului "Femei cu Idei" au organizat mai multe evenimente publice, în cadrul cărora s-au întâlnit cu mai mulți deputați pe care i-au întrebat despre soluțiile lor pentru cele cinci probleme expuse de ele.

Femeile își doresc să participe activ în viața socială, să-și manifeste interesul pentru problemele existente și să contribuie la soluționarea acestora.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0