Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri în Ucraina: Cine va fi viitorul președinte: Poroșenko sau Zelinski

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaВторой тур выборов президента Украины
Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi în Ucraina are loc turul doi al alegerilor prezidențiale. La el participă președintele în exercițiu Petro Poroșenko și showmen-ul Volodimir Zelenski.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik.Vom menționa că, la fel ca și cazul primului tur, observatorii din Federația Rusă nu au mers să monitorizeze scrutinul, dar fiind că autoritățile de la Kiev nu le-au permis rușilor să facă acest lucru, nici măcar celor care erau membri a organizațiilor internaționale. Moscova consideră că acest fapt, dar și alte încălcări pun sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor, respectiv, și recunoașterea rezultatelor lor. 

Президентские выборы на Украине - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Rezultatele după procesarea a 100% din procesele verbale

În afară de aceasta, cetățenii ucraineni care locuiesc în Federația Rusă nu vor putea participa la alegeri, dat fiind că autoritățile electorale ale Ucrainei nu au deschis secții de votare în Rusia. De asemenea, Kievul a refuzat să desfășoare alegeri în regiunea Donbas, astfel că la alegeri nu vor participa în jur de 7 și 10 milioane de cetățeni, ceea ce constituie a șasea parte din populația țării.

Mai multe detalii despre scrutinul care are loc astăzi în Ucraina aflați dintr-o analiză a colegilor noștri de la ru.sputnik.md.

Amintim că în primul tur al alegerilor, care a avut loc în data de 31 martie, candidatul la preşedinţia Ucrainei Vladimir Zelenski a acumulat peste 30% din voturi, actualul președinte, Petro Poroșenko, a fost susținut de aproape 16 % dintre cetățeni, iar liderul partidului Batkivschina, Iulia Timoșenko, a fost votată de 13% dintre ucrainenii care au participat la scrutin.

Fluxul de știri
0